FACEBOOK

Днес народът ще разбере как Василев и Божков си партнират с „честни” политици и „свободни” журналисти: Сийка Милева

Всяка съдебна система се нуждае от силни и независими прокурори. Днес прокуратурата е подложена на безпрецедентен, не само политически, натиск. Продължението на тези атаки предстои. Следващата стъпка е да бъде унищожена прокуратурата.

Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева, която в момента дава извънреден брифинг по повод изявление на прокуратурата. По-рано днес главният прокурор Иван Гешев обеща, че "никой за нас не е над закона, днес ще го покажем". Преди това от посолството на САЩ излязоха с позиция, че подкрепят протестите, а те са именно за оставка на правителството и главния прокурор.

"Сега ще бъде публикувано съобщение за образувано разследване по глава първа. Ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с журналисти и политици", каза още Милева.

ВИЖТЕ СЪОБЩЕНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА ТУК!

Тя отново каза, че прокуратурата подкрепя правото на всички да протестират. Но според нея обвиняеми използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата.

В този момент наблюдаващите прокурори от спецпрокуратурата издават разрешение, което ще позволи в следващите часове на българската общестевност да станат достояние доказателства за опити на обвиняеми лица за организирана престъпност. Определям ги като безпрецедентни опити за избягване на наказателна отговорност“, каза още Сийка Милева.

„Наясно бяхме още преди месеци с атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите и дори техните семейства. Както каза главният прокурор тогава – знаехме срещу кого се изправяме“, посочи Милева.

„Ще бъде публикувано съобщение на спецпрокуратурата за образувано разследване от глава 1 от НК“, допълни говорителят на главния прокурор.

„Налице са доказателства как използвайки справедливите искания на протестиращите, обвиняеми използват протестите, за попречат на работата на прокуратурата и да предотвратят изправянето им пред българския съд“, каза още тя.

„Днес българският народ ще разбере как Василев и Божков си партнират с „честни” политици и „свободни” журналисти", посочи Милева.

„Няма да се откажем и да оставим да бъдем сплашени - ще свършим своята работа като разследваме действащи управляващи, администрацията на президента, както и членове на Министерския съвет“, категорична бе Сийка Милева, предаде Нова тв.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени