FACEBOOK

Сто бона удари Бронзовата къща, която май ще бъде сглобена

95 111 лв. до 1 юни, а не „около 60 000” лв., както се твърдеше досега, са направените от общината разходи по несглобената 2 седмици преди края на европредседателството, на което трябваше да бъде символ, Бронзова къща на мястото на Мавзолея на пл. Княз Александър Първи Батенберг в Градската градина.

Пред БНТ местните политици продължават да твърдят, че нещото ни било подарък от Австрия и тя поемала всички разходи, което е 100% фикция, както личи от официалния документ, публикуван от Сега. Разходите продължават да текат и през този месец, като със сигурност към днешна дата вече са надминали 100 000 лв.

Само за справка – това е целият разход за поддържането на нощния градски транспорт с неговите четири линии от Великден до Нова година. Вчера, когато беше поредният краен срок за сглобяването на безумното и скандално съоръжение, все пак започна някакъв монтаж на плоскости. Същевременно стартира мобилно приложение Sofia CulTour – интерактивна платформа, виртуален гид за културни събития, културно-исторически забележителности, музеи, културни маршрути в столицата.

Напълно безплатно бързо и лесно предлага избор на потребителя къде, кога, какво да посети. Целта на инициативата е да привлече вниманието чрез технологиите към културно-историческото наследство на София и да провокира интереса към музеи, галерии и културни събития както на младите хора, така и на чуждестранните гости на града. Можете да свалите Sofia CulTour безплатно от Google Play, а и от Аpp Store. Още информация можете да намерите на: http://www.cultour.online/


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени