FACEBOOK

София в Топ10 на най-добрите бюджетни евродестинации, но България пренебрегната от най-хай изданието за туризъм CNTraveller

  София попада в Топ 10 на „най-готините бюджетни дестинации в Европа” на най-престижното и най-професионалното в света издание за туризъм и пътешествия Conde Nast Traveller. Неговият Златен лист, от който сме далече, определя най-добрите хотели, ресторанти, барове на планетата, институционализира го, а класификацията му е приета от Българските туристически награди на списание Гранд хотели от групата на 19 минути.

„София е позната със своята високоенергийна парти атмосфера”, отбелязва CNTraveller за милионния град. Освен клубния живот, специално подчертава и близостта на планината Витоша за любителите на снежните спортове с акцент върху много по-ниските цени от „френските и италианските курорти”. Същото съобщава и за цените в заведенията.

Поради липсата на ефективна комуникация досега, която рязко започна да се променя с новото ръководство на ОП Туризъм, столицата не е отличена заради културни и исторически забележителности, фестивали или спа, казина или други атракции, които биха привлекли не само най-непретенциозните, но и платежоспособни туристи.

Големият проблем с познаваемостта, въпреки всички хвалби, е за България. Щом CN Traveller, страната ни е „точно до Турция”, т.е. я няма на туристическата карта, което е наложило това обяснение. Освен това Турция е болдната и името й води до линкове с други статии, което не е направено за България. Прави впечатление, че за Албания дори подобни ориентирания по други държави явно не се налагат за читателите на най-престижното туристическо издание в света.
Страната ни е представена като „най-евтина изобщо дестинация в Европа с някои от най-евтините ски-курорти в света” според Пощенския индекс за 2022 г. И толкова.

За каква Дестинация България на този фон говорят от Министерството на туризма, за какви постижения в рекламата, за какво са похарчени 17 млн. лв. всяка от последните години за маркетинг в света? На тези и други въпроси е добре да си отговорим ние. Най-престижното издание в света само намеква, но явно никак не се интересува.  


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени