FACEBOOK

София е №3 в Европа сред най-добрите дестинации за луксозен уелнес туризъм

София е на трето място в Европа сред най-добрите дестинации за луксозен уелнес туризъм, показва проучване на компанията "Оу Ви Оу нетуърк" (OVO Network), която управлява онлайн портал за отдаване под наем на недвижими имоти, пише БТА.

Само Барселона и Цюрих изпреварват нашата столица в класацията.

Проучването на "Оу Ви Оу нетуърк" отчита наличието на ресторанти със звезди "Мишлен" (Michelin), на хотели с категория "5 звезди" и луксозни спа центрове, съотнесени към броя на туристите, както и нивото на "сигурност и лукс" в градовете, определяни като най-популярни туристически дестинации. На тази база са селектирани най-елитните ваканционни дестинации за 2023 г.

И така, данните от изследването показват, че София се гордее с впечатляващите 83 спа центъра с 4 и повече звезди. Това означава, че на 1 милион туристи се падат по 60 луксозни спа центъра. Това е повече от два пъти от средното равнище за градовете, включени в проучването, отбелязва "Оу Ви Оу нетуърк".

София също така е една от най-желаните дестинации за луксозен престой. Българската столица заема 10-о място в класацията на онлайн търсачката "Гугъл" (Google) за дестинация, която се асоциира при търсене на информация, свързана с лукса.

В София има 12 хотела с категория "5 звезди", сочи проучването.

По отношение на ресторантите със звезди "Мишлен", на луксозните спа центрове и хотели, както и нивото на сигурност, Цюрих, Женева и Мадрид са класирани на челните места в изследването на "Оу Ви Оу нетуърк".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени