FACEBOOK

Смъртността пада в пъти: 82 г. и 75% с 3 патологии са отишващите си С К19: Проф.д-р Р. Бернабеи

„Смъртността от коронавирус е в пъти по-ниска, отколкото пролетта, освен това не се увеличава пропорционално на заразените. При рекорда позитивни в сряда 7332 теста, леталните случаи са 40, докато при 1500 преди две седмици бяха повече от 20.

Т.е. положителните скачат близо 5 пъти, докато починалите не са и двойно отгоре”, съобщи в нощта срещу четвъртък в най-авторитетното предаване на РАИ 1 Роберто Бернабеи от италианския НОЩ, наричан в Рим Научно-технически комитет.

„Този вирус е опасен главно за хората в много напреднала възраст и границата се качва, защото в момента средната на умиращите С К19 е 82 г., като 75% от тях имат 3 и повече патологии – тежки нелечими заболявания, които се усложняват от инфекцията и това ги убива. Не искам да кажа нищо лошо, но при положение, че повечето летални са мъже, а средната продължителност на живота на силния пол в Италия е 81 г. при 85 г. за дамите: приятели, няма какво да говорим...

При пролетната вълна средната възраст беше 78 г., като 60% от леталните случаи бяха с 3 патологии”, допълва професорът от престижния университет Католика и доктор в прочутата университетска болница Джемели в Рим. Той е член на борда на Европейската агенция по медицина на остаряването, ръководител на 2 здравни проекта на Европейската комисия с 35 800 научни цитирания на неговите над 250 труда.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени