FACEBOOK

Слави е първи, ГЕРБ са трети: Проучване

Има такъв народ на Слави Трифонов събира 18.3% доверие, което го прави първа политическа сила, сочи проучване на обществените нагласи на Global Research Metrics. БСП успява да консолидира електората си със 17.9%.

ГЕРБ обаче поема основния рейтингов удар и събира 17,1% подкрепа. Според агенцията за това роля имат не само протестите, но и натиска на Цветан Цветанов, който прибира 1.9% от твърдия електорат на управляващите.

5.7% събира Демократична България, с което намира място в следващия. Голяма част от избирателите на ОП изглежда са се преляли към Възраждане, което има 5.5% рейтинг. ВМРО-БНД пък има едва 1.6% и не може да се надява на място в НС. Изправис се.БГ на Мая Манолова има 2.3%.

Президентът Румен Радев е с най-високо одобрение от 55.8%, като това е единствената институция с положителен рейтинг. Неодобрението, което вероятно идва от поддръжниците на правителството, е 27.7%.

Недоверието към кабинета е внушителните 74.8%, акъм НС негатината оценка е 79.2%. Подкрепата към двете власти доближава рекордно ниски нива.

Главния прокурор събира неодобрение от почти 80%. Положителна оценка дават едва 8.2%. Съдът от своя страна, има традиционно ниско одобрение от 58.1%.




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени