FACEBOOK

Сашо Диков: Съдът държи Вълчо Арабаджиев зад решетките без нито едно доказателство

Специализираният съд държи Вълчо Арабаджиев зад решетките без нито едно доказателство, каза журналистът Сашо Диков в предаването ЕвроДикоф по телевизия Евроком.

„За първи път в живота си виждам как адвокат се моли а прокурор да му бъде дадено поне едно доказателство за вина на обвиняемия, а прокурорът да не може да даде нито едн!“, каза Диков по повод 5-месечното задържане на Вълчо Арабаджиев от Специализирания съд.

В предаването си водещият подчерта, че Европа трябва да научи за безобразията, ставащи в България. Според него е пълно безумие фактът, че съдията за пореден път отказа на Вълчо Арабаджиев законен преглед от лекар поради влошено здравословно състояние.

„Да не даваш възможност на едно момче на 21 години да бъде прегледано, не е правосъдие! Уплаших се от това, което чух! Потресаващо е това, което се случва с това момче. Драмата е пълна, а всички медии мълчат!“
Сашо Диков цитира думите на адвокат Илиан Василев, че Вълчо Арабаджиев е заложник на прокуратурата и че срещу него няма нито едно доказателство, че Вълчо е извършил престъпление.

Диков бе кръстил анонса на предаването си с въпроса: „Заложник или да?“ С това заглавие достатъчно ясно определя случката със сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Телевизионният водещ цитира думите на адвоката на Арабаджиев – младши, че има опасност той да получи парализа, ако не отиде на преглед, като допълни, че прокурорите 3 пъти са били призовавани да посочат поне едно доказателство срещу Вълчо, но те не са успели да дадат нито едно.

„Уплаши ми се окото от това дело! Това е безумие! Светът трябва да научи за всичко това“, каза още Диков.
„Рано или късно всички ще разберат какво точно представлява този съд!“, каза от своя страна адвокат Илиан Василев.
„Според параграф 3 от Европейската конвенция за правата на човека това се нарича „изтезание“. Един ден България ще плаща за действията на този съд и прокуратурата“, заяви от своя страна адвокат Аделина Натина.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени