FACEBOOK

Томов: Борисов е пратил милиардера Ло при Саздов за консултация от €34,25 млн.

В шоуто Дискусионен клуб Седмиците на телевизия Евроком, бившият вицепремиер и ексшеф на ЦСКА Александър Томов направи супер скандални разкрития по повод тема, започната преди седем месеца в предаването ЕвроДикоф. В първото си разследване Сашо Диков през април разказа, че приятел на премиера Бойко Борисов е сключил консултантски договор с фирма на азиатския инвеститор Стивън Ло, който искаше да построи Лас Вегас на Балканите край Равно поле на стойност 1 милиард и 600 милиона евро.

Стойността на консултантския договор е 34,25 милиона евро. Сключен е с бизнесмена Иван Саздов. Саздов е завършил ВИФ и е шеф на тенис-клуба в Банкя и на инициативния комитет за издигане на Борисов за кмет. Тогава самият Саздов в интервю за предаването ЕвроДикоф каза, че Бойко Борисов няма нищо общо с договора. Стивън Ло сам отишъл при него, но му платил „само” 250 000 евро от общо 34,25 млн. Александър Томов доведе Стивън Ло в България.

И милиардерът вече направи 19 млн. евро инвестиция в земи и проект и е спънат от нежеланието на държавата просто така да му отстъпи декарите на неизползвано от десетилетия военно поделение. Томов аправи сензационно признание: „Двайсет дни, след като дойде на власт, Бойко Борисов ме отстрани от проекта и посочи на инвеститора Стивън ло при кого да отиде. И там беше сключен консултантски договор за 34,25 милиона евро.“

Томов обяснява това с водачеството на неговия ЦСКА с доста голям аванс пред Лудогорец. Ако проектът на Ло тръгнел, а той бе изразил желание да инвестира в червения клуб, отборът на Домусчиев нямаше да се класира нито като шампион, нито да продължи в европейските турнири, твърди бившият вицепремиер.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени