FACEBOOK

90 млн.лв. на червено е Правителствена болница

90 млн. на червено е Правителствена болница в момента, независимо, че заедно с Военна е най-щедро финансираната от бюджета, а отделно граби с пълни шепи от Здравната каса. Известно е, че по идея на премиера, но без никакъв разчет, както си призна пред парламента здравният министър и "бюджетар" Кирил Ананиев, болницата Лозенец, както от 28  години е нейното име, трябва да се превърне в централна педиатрична, като обедини всички детски отделения в София.

С какви пари ще стане това, след като и в момента Правителствена е толкова зле финансово при директор - милионер по официална декларация, е истинска загадка. Там повече от месец не плащат без друго невисоките заплати на персонала и няма никакво основание за оптимизъм, че нещата ще се оправят. А личният състав е чудовищно голям - 900 души обгрижват контенгент от едва 200 пациенти, както разкри в предаването си по Евроком Сашо Диков. Това е 20 пъти по-малък брой пациенти при същия бюджет, отколокото има конкурентната Военна болница.

Само НСО може да съперничи по раздут щат на Правителствена. За която собственият й принципал - тя е лично подчинена на премиера, не знае, че близо три десетилетия, от което 1 управлява той, нейното официално име е Лозенец. Неотдавна Борисов обясни, че името "Правителствена", което отдавна е минало, го дразнело, за името Лозенец засега не е изказвал позиция, та затова бил предложил революционната идея за Детска болница, което би умножило щата и разходите й, без това да е предвидено в бюджет 2019 на негово правителство. От Българската педиатрична асоциация съобщиха, че с тях подобен проект не е обсъждан, особено пък сериозно, документално и с разчети за дейности и финансиране.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени