FACEBOOK

Разбиха група, крадяла имоти на болни хора

Петима души са задържани при спецакция в столичните квартали Орландовци и Малашевци. Арестуваните са заподозрени в имотни измами.

Според полицията групата подлъгвала възрастни хора с психични отклонения или такива с проблеми с алкохола и им отнемала имотите. След това ги привличала да работят за тях срещу дребни суми.

По думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев за групата - срещу ниско заплащане, работят 4-5 човека, наричани „бушони”, които преди това са били измамени с апартаментите им и са изхвърлени на улицата. Те живеят във фургони или на улицата, обясни Гешев, предаде Нова тв.

След като групата набелязвала новите си жертви, ги затваряла в къща и ги принуждавала с физическо и психическо насилие да се съгласят да прехвърлят имотите си на името на „бушоните”.

„При един от случаите е установено, че лицето страда и от параноидна шизофрения”, каза Гешев. „Има няколко групи в София, които се занимават дълги години с такова нещо”.

„Тези лица, които днес са арестувани, са били задържани и преди, осъждани, регистрирани за сходни дейности”, каза зам.-главният прокурор.

„Към момента с колегите от ГДБОП работим с 10 лица. Предстои да видим на кои ще бъдат повдигнати обвинения и кои ще бъдат пуснати”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По думите му лидерът на тази група е известен като Начо.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени