FACEBOOK

Ето ги имотите на кмета Рейзи, убил бременна кошута, но ненаказан – уволнени са хваналите го горски

Обещаното ни следствие за приключенията на чудния и неотстранен от ГЕРБ като регионален ръководител на Партията кмет на Созопол Панайот Рейзи продължава. Преди да разкажем историята как Министерството на културата (!!!) одобри кебапчийница на жена му да се построи в рамките на паметник на културата – къщата на Народния театър в курортното градче, прочетете какво изнамериха за семейните богатства на човека с 1000 лв. чиста заплата колегите от Black Sea News:„в буквалния смисъл не знае какви движими и недвижими имоти притежава. Съвсем малка част от тях ще се опитаме да изброим.

Собствено ловно поле в местността Бакарлъка, където кара избраните си гости да ловуват, или по-скоро да убиват животни, тъй като това е всичко друго, само не и лов.
Бившето военно поделение, а понастоящем ловна хижа в гората над пътя Созопол - Приморско.
Двата даляна, стопанисвани отново от него са най-богатите на улов от чернокоп и лефер.

Ловното поле, хижата и даляните се управляват от най-близкия човек на Пинчо – Радостин. Бивш полицай, хванат с новоизбрания тогава кмет на Созопол в случката с убитата от тях бременна кошута. И в този случай, разбира се, нямаше виновни, а те двамата се отърваха невредими, въпреки безспорните доказателства по делото. Единствените губещи се оказаха горските, арестували и разобличили убийците на бременно животно. Те бяха уволнени след случилото се.

Разбира се, някои от имотите са в съдружие, явно или скрито. По тази линия бившия кмет на Созопол е съдружник със знайни и незнайни лица. От знайните е „маринополския граф“, понастоящем „равадински“. С него ги свързва освен кичозния „замък“ в село Разадиново , аквапаркът в съседство с него, бетонирания склон / кооперация срещу сградата на общината, огромен хранителен супермаркет с прилежащ подземен паркинг в сърцето на парк Кита и много други бизнес начинания. За земята под супермаркета по-възрастните созополчани знаят, че е било гробище. Какви земеделски култури двамата разследвани или техни прадеди, са отглеждали там, за да им е реституирано никой не знае. Единият произхожда от рядко бедно семейство на неграмотни рибари, а другият е от далечното санданско село Марино поле, също от много беден род. Как тези бедняци се превърнаха във властелините на Южното Черноморие?

Тук изникват и въпросите, поставяни и от други – дали, кога и колко въобще данъци и такси са влизали в общинската хазна от дейностите и обектите на двамата? Още повече, съвпадат ли високите стандарти на живот, които демонстрират. Как самопровъзгласилият се за „граф“ може да докаже произхода поне на безкрайния си автопарк? В него място имат Хамър; Майбах; Ферари; Макларън; Порше Кайен; Ауди S8; Рейндж Роувър и др. Следственият бивш кмет пък може ли да докаже доходи за скъпите си воаяжи, круизи и сафарита по света? А за скъпите си автомати и ловни пушки? Ами за хилядите декари земеделски земи, или пък други парцели на първа линия море? Въпросните двама владеят сигурно половината землище на община Созопол.

Друг явен негов съдружник е сериозен бизнесмен от турски етнически произход. Зетят на кмета пък е общински съветник, преди няколко години бе арестуван да краде части от луксозни автомобили пред дискотека в Бургас. В съдружие с дъщерята на Пинчо, те притежават стотици декари земи. Голяма част от тях са в защитената местност Алепу (б.р. там сега тече презастрояване, нищо че е резерват, с разрешителни от кмета Рейзи). Бъдещите бизнес планове на двамата партньори са в основата на затварянето на панорамния път Созопол – Приморско, покрай комплекс Дюни от Рейзи. Заради тази си нерегламентирана, необоснована и неадекватна постъпка той беше наритан от премиера Борисов. Тогава му се размина, тъй като на власт все още беше неговия „чадър“ – Цв.Цв. Именно благодарение на същия последните 8 години община Созопол беше буквално плячкосана и оглозгана.

Макар и изпаднал в немилост, Пинчо продължава да драпа за контакти и среща с премиера, като дава мило и драго само и само да отърве затвора. Имайки предвид резила, на който подложи партия ГЕРБ, от която бе избиран последните осем години, както и отказвайки да подаде оставка, надали ще го огрее, но надеждата умира последна.
Следващият в орбитата „Пинчо“ е бизнесмен от близкото до Созопол село Веселие. Именно той е строителят на „златния“ стадион в Созопол, излязъл на созополските данъкоплатци над 16 000 000 лв. Само тук са надписани и реално присвоени над половината от сумата. Връзката между двамата е обработването и засаждането на земеделски земи.

Към по-горе споменатите можем да добавим и небезизвестния Николай Банев, от който в „зестра“ на „Пинчо“ му остана стара механа в центъра на Созопол. Нея той я преотдава на друг свой ортак от бургаския цигански квартал Комлука. С него двамата купиха бившата детска градина на Южната алея, впоследствие превърната в заведение за хранене.
Списъкът с ортаци е дълъг и лесно проследим. То не са Губери, Фюрита и какви ли не още.

Типично в рекетьорски стил от 90-те години, всеки дръзнал да прави бизнес в Созопол трябва да приеме в съдружие, човек посочен му от следствения кмет. При цялата тази реалност и факти, созополчани ВСЕ ОЩЕ се питат, как той е на свобода. Нека се сложи край на 12 годишното робство! Да освободим Созопол от деребеите”, завършва статията!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени