FACEBOOK

Кметът Рейзи още си е бос на ГЕРБ-Созопол, ще плячкоса ли училището за спасители с базата на БЧК?

Докато кучетата – службите и медиите си лаят как кметът на Созопол Панайот Рейзи е отстранен от длъжност, изключен от Партията и едва ли не уж щял влиза зад решетките с обвинение за 2 млн.лв., керванът си върви: той събира на спявки ГЕРБ – Созопол, на който дори според сайта на централата на централата gerb.bg си е горд председател. И даже подготвя актива за избори. Хвали се, че има „ОК от Бойко”, който го бил „помилвал” и му дал карт бланш да действа.

Което не му е много трудно, понеже в ръководството на Партията и общината, които държи като същи феодал, всички са роднини. Особено кметски. Икономиката, т.е. парите на града се държат от неговата сватя – майката на зет му, която е директор на дирекция Данъци и такси, но към нея – странно – е и цялата търговска дейност. Т.е. държи с желязна ръка всички обекти, пазари, заведения – места, откъдето може да има финансови потоци.

Зетят пък е основният строител на Созопол, поради което и изпълнява поръчките с публични пари с кръга си. Напомняме, че обвиненията срещу Рейзи бяха повдигнати именно по тази линия.

Дъщерята на кмета Петя Рейзи, вече Павлова – с фамилията на зетя, пък е съдружничка с неговия конселиере Костадин Тумпалов. Фирмите им ясно го показват по названия – КИП и ПИК.

Та двамата искат да вземат и да превърнат в бетонно чудовище – огромен хотел, не с едно, а с две казина станцията на Българския червен кръст, кацнала точно над централния плаж. Локацията е най-добрата в Созопол: феноменален изглед и към стария, и към новия град в неговата по-приемлива и по-лицеприятна част, не презастроената откъм Харманите. В съседство с парка и с превърнатото в епохата Рейзи в бунище легендарно лятно кино от нашето детство.
Важно е да се знае, че това е единствената база за подготовка на спасители, които без друго са кът по нашите плажове, понеже и те като всички с някакво ниво на експертност бягат по спешност от страната. Защо ли, ами за два-три дни в САЩ се изкарва, колкото за месец в България от същата работа. Пък и там Спасители на плажа е класика – с буйове и червени шорти.

Но за да има глътка живот за българските и американските летовници, все пак някой трябва да обучава спасителите. Някога почивна станция, днес базата има и хотелска част, за да може да се издържа обучението на курсистите.
Добре, че положителният герой в лицето на световния шампион по водно спасяване и настоящ заместник на министър Красен Кралев - Стоян Андонов, който е и в борда на европейската организация за подготовка на тези професионални кадри, засега пресича апетита на кметския клан към базата на Българския червен кръст, на който ветеранът е посветил живота си.

Само че Рейзи се готви да спечели новите местни избори наесен – все едно дали като кандидат на ГЕРБ или като кукловод на подставено от него лице начело на общината. Или пък направо като независим кандидат – нищо, че дори официално е лидер на Партията в богатата черноморска община.

И, ако моделът на кланово управление там не се разбие и е истина, че има ОК от премиера да прави, каквото си поиска, както досега, тежко и горко и на водното спасяване у нас, и на базата на БЧК, и на застрояването.
Апропо, именно Рейзи е човекът, стоящ като кмет с разрешителни от представляваната от него община зад бетонирането на най-красивите плажове на българското Черноморие Алепу и Аркутино, нищо че са резервати. Което няма да простим заради сините лета на нашето детство!

Следва: как кметската съпруга направи кебапчийница насред стария град с разрешение от .... Министерството на културата, за да обдимява 2-вековната фасада на къщата на Народния театър и другите паметници на архитектурата


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени