FACEBOOK

Разбита настилка, кал... Тротоар за пешеходци или коли?

Тротоар в столичния квартал "Лозенец" се оказа причина за сблъсък между граждани и община. Мястото се води тротоар, но на него липсва стабилна настилка. Вместо това пешеходците трябва да вървят в кал, необезопасени плочки и камъни.

Тротоарът е станал и място за паркиране на автомобили, въпреки че има забранителен за това знак. Автомобилите биват вдигани от паяк дори и с платен документ за "зелена зона". Всичко това се случва на улица "Митрополит Кирил Видински".

"Когато трябва да ти вдигнат колата, общината спазва всички изисквания. Тези тротоари са така от години. Освен знака, няма никакви обозначителни белези какво всъщност е това – тротоар ли е, не е ли? Това изглежда като капан за автомобили, които да бъдат вдигани. Давал съм няколко сигнала към институциите. Състоянието на тротоара е от поне 7 години, поне според Google Street View", обясни Георги Иванов, който живее в кв. "Лозенец".

По думите му Столичната община се справя чудесно да глобява нарушителите, но когато тя направи грешка започва прехвърляне на топката от институция към институция.

Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков каза пред Bulgaria ON AIR, че ежегодно се ремонтират отсечки от градската среда.

Конкретно за улица "Митрополит Кирил Видински" от общината казаха, че тя принадлежи към Борисовата градина. Това означава, че ремонтът може да се направи, едва когато се одобри новият устройствен бюджет на парка.

Източник: dnes.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени