FACEBOOK

Радев да не спекулира с Македония: Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е вицепремиер и министър на икономиката, призова държавния глава Румен Радев да спре да спекулира с темата Македония.

"Г-н президент, да се използва родолюбието на българите за трупане на личен рейтинг е подлост", написа тя в профила си във Фейсбук.

По-рано Радев критикува премиеа Кирил Петков, че прехвърля на НС отговорността за Република Северна Македония (РСМ). Нинова отговори и на тези критики. “НС е ратифицирало договора с РСМ. Никой друг орган не може да променя условията по този договор”, посочи тя.

"Стига сте заблуждавали българите. Няма да предадем българския национален интерес”, завърши тя.

”Има някакво напрежение между БСП и президента, имаме различни приоритети”, заяви по-късно  в ефира на Bulgaria ON AIR и депутатът от Левицата Румен Гечев.  „Има недоразумение, което изглежда е целенасочено. За предложението на Франция се знае много отдавна“, посочи той за френското предложение за РСМ.

„На политическата арена г-н Радев беше изведен от БСП и ние изиграхме основна роля при неговото избиране”, каза още Гечев, което обаче е вярно само за първия мандат на държавния глава през 2016г., тъй като пред 2021 г. той така и не получи ясна подкрепа от Столетницата.

 

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени