FACEBOOK

Притеснявам се какъв е бил разговорът на Василев с шефа на ДАНС в 10.00 ч. вечерта: Петков

Нищо не сме обещавали на Р. Василев, отговори съпредседателят на ПП Кирил Петков в отговор на журналистически въпрос дали са му предложили нещо в замяна на това да не пуска други записи, а само този от НС на партията.


Това, което се притеснявам е какъв е бил разговорът на Василев с шефа на ДАНС в 10: 00 часа вечерта, заяви Петков на брифинг.


По думите му трябва да изгледат целия запис, пуснат от Руди Гела, за да могат да го коментират и да видят дали нещо е монтирано.


"Днес се потвърдиха нещата, за които вчера ви предупредихме. Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атака, заяви още Петков.


По думите му, от сутринта наблюдаваме как днес имаме координация на проруските сили в България, включително от страна на "Възраждане" и на БСП.


"Важен факт е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22:00 часа. ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия. ДАНС охранява само стратегически обекти. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни разговори между шефа нва ДАНС и този депутат? Възможно ли е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?", попита Кирил Петков.


Той подчерта, че никоя друга държава не може да влияе върху избора, който политиците у нас правят за бъдещи реформи. „Всеки кандидат, който ще предложим за бъдещите назначения в службите, ще държим да бъде с чисто съдебно минало, да не е бил част от престъпна група в България или Европа, да не е бил агент на вражеска държава, нито на „Държавна сигурност”. Не сме съгласували с нито едно посолство предложението за нито една от службите до този момент”, подчерта съпредседателят на ПП.


Според него най-важният въпрос до момента е защо президентът продължава да бави връчването на втория мандат и дали това е „синхронизирано с днешната пресконференция”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени