FACEBOOK

Приветствам доблестта на ЦИК: Герджиков

„Приветствам доблестта на ЦИК, която е отказала да бъде привиквана от г-н Румен Радев, именно с мотива, че е налице конфликт на интереси”, заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков на среща с избиратели във Видин. Коментарът му дойде във връзка с покана за среща в президентството относно организацията на вота в извънредната епидемичната обстановка.

„На фона на здравната криза, която премина и в образователна, с какво се занимава г-н Радев? Събира институциите, които ще организират изборите. И преди съм питал - как така някой може да е едновременно президент и кандидат за президент? Това не го ли поставя в привилегировано положение пред останалите кандидати?”, запита Герджиков.

По повод кризата с коронавируса и зелените сертификати, кандидатът за президент припомни казаното от него в Смолян на 21 октомври, че след недомислената заповед на здравния министър ще спрат работа цели сектори, включително здравеопазването, и няма да има кой да лекува хората. Проф. Герджиков посочи, че тази прогноза се е сбъднала още на следващия ден.

„След това предсказах, че здравната криза ще прерасне в образователна. За съжаление и тази прогноза се сбъдва”, посочи кандидатът за президент.
Колкото до идеята за въвеждане на зелен сертификат за учители, според кандидата за президент това ще стане причина за задълбочаване на образователната криза, защото ще доведе до затваряне на училища.

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени