FACEBOOK

Не съм кандидат на ГЕРБ: Герджиков

„Не съм кандидат на ГЕРБ, Борисов не ми е поставил никакви условия”, заяви пред Nova проф. Анастас Герджиков. Той не пожела да отговори на въпроса, за кого ще гласува на предстоящите парламентарни избори.

„Изтеклата информация за моята кандидатура даде повод на партията да обяви подкрепата си за мен. Издигнат съм от Инициативен комитет. Когато се срещнах с ГЕРБ, те не не пожелаха нищо срещу подкрепата си. Не мисля, че съм обвързан с тях”, подчерта ректорът на СУ. „Аз смятах, че много повече партии ще застанат зад мен”, добави проф. Герджиков.

„ГЕРБ са били три пъти последователно в управлението и са правили много грешки през годините. Някои от тях са наистина несъвместими с това, което аз разбирам под честна и полезна за народа политика. След като обаче са избирани 3 пъти, аз смятам, че те са направили и полезни неща”, посочи професорът.

„Аз приемам политиките на ГЕРБ по едни въпроси, а по други изобщо не я приемам. Първото им управление беше най-проблемно. Тогава имаше поредица от грешки, които доведоха до силно влошаване на нещата в образованието”, смята проф. Герджиков.

„Аз не мога да преценя доколко Пеевски е основната фигура в обществения живот. Моето мнение е, че не трябва да се вторачваме в личности, защото тогава подменяме основния дебат”, добави той в коментар за Досиетата Пандора. „За г-н Гешев ще кажа същото като за г-н Пеевски – всеки носи отговорност за това, което е извършил или не”, добави той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени