FACEBOOK

Приватизация на Булгартрансгаз е целта на източването на БЕХ от Асен Василев, още преди 2 г. си каза, че иска да го закрие: Екс зам.-министър Пл. Данаилов

"Още през 2021 г., когато представяше идеите на ПП преди изборите Асен Василев гласно изрази желанието си БЕХ да бъде закрит. Най-вероятно целта е да бъде разпродаден Булгартрансгаз с явна или скрита приватизация, а той е важна част от Български енергиен холдинг", заяви бившият заместник-министър на енергетиката Пламен Данаилов. Той коментира вземането на 1,6 млрд.лв. от енергийния холдинг, което пожела финансовият министър при 941 млн.по-малка печалба на дружеството.

Попитан от Ганиела Ангелов в Бг он еър кой би взел комисионната от такава скрита или явна приватизация на Булгартрансгаз, той отвърна, че най-вероятно е същият, който взема 30-те процента горница при газа или пък процентите от износа за над 1 млрд.лв. на петрол, произведен у нас към Украйна, освен от завишените с над лев на литър миналата година цени на вътрешния пазар.

Той напомни, че по онова време в делбата участваше и БСП чрез ресорния икономически министър Корнелия Нинова, под чието крило беше и военно-промишленият комплекс, който пък изнесе продукция за 5 млрд.лв. официално за конфликта, макар и през трети страни. "Но крайната цел на доставката винаги се отбелязва", припомни Данаилов, който беше заместник-министър в същия кабинет Петков - Нинова и познава нещата от кухнята и от първа ръка.

По темата с петрола и износа на оръжие тезата му беше потвърдена и от следващия гост на Денят он еър Цветан Цветанов.


Илиян Костадинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени