FACEBOOK

Заради Ас. Василев пак ще плащаме 30% повече по дълга, отново изпуска момента за теглене: Вл. Горанов

Асен Василев отново изпуска момента за теглене на държавен дълг, както стори и миналото лято, пак в ролята на финансов министър. За това алармира пред бизнес телевизията България он еър неговият предшественик на поста Владислав Горанов. Ако изчакаме с емисия до септември, цената ще бъде 30 % по-висока в реалистичния вариант или поне 20% по-неизгодна в най-оптимистичния.

В случая става въпрос за разлика в милиарди, както и миналото лято, когато Ас. Василев нарочно не изтегли необходимото финансиране. То пък се налага заради дефицитните бюджети. Чрез заемите финансираме недостига в хазната. Според Горанов е трудно постижимо да се постигне 3% дефицит в тазгодишния бюджет, но той е наясно каква непозволена хватка, шмекерия, ще се опита да използва финансовият министър, за да стъкми числата. Предшественикът му отсега обяви, че ЕК е наясно с трика и резултатът няма да бъде добър за България, предвид желанието й за влизане в Еврозоната.

Което именно Асен Василев като служебен финансов министър през 2021 г. отложи от първоначално обявената от ЕЦБ и България дата 1 януари 2023 г, заедно с Хърватия.

За каква измама иде реч ще разкажем утре.

Илиян Костадинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени