FACEBOOK

Премиерът опроверган от пресцентъра си, нарече го "медия"

След като премиерът Кирил Петков заяви лично пред Гардиън, че изнасяме оръжие за Украйна, което противоречи на решението на парламента по темата и на досега изговореното от него, собственият му пресцентър го опроверга, от което излиза, че е излъгал.


Даже пресцентърът го определи като медия: "Във връзка с появилите се в медиите публикации за оказвана помощ от България за Украйна, сме длъжни да уточним, че страната ни изпълнява стриктно решението на Народното събрание от 4 май и предоставя помощ единствено и само съобразно документа".


Публикациите в медиите са точни цитати на думи на премиера, а факта, че изнасяме оръжие за Украйна - Кирил Петков даже уточнява, че става през Полша в прословутото си изказване, бяха доказани преди няколко дни от австрийската армия, която обяви и внушителната бройка на нашата техника в конфликта. Неудобното за коалицията, която вече се разпадна по македонския въпрос - ПП и ДБ гласуваха с ГЕРБ и ДПС за падане на ветото, а БСП - против, е, че в момента вицепремиерът и червен лидер Корнелия Нинова е на съд за клевета, заради твърдения по въпроса, опровергани документално от шефа на държавната оръжейна фирма Кинтекс.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени