FACEBOOK

Президентът да свика КСНС: Стефан Янев

“Заради създалата се ситуация с разпространените записи от Радостин Василев (Руди Гела) е редно президентът Румен Радев да свика Консултативният съвет за национална сигурност и да чуе гласа на службите (КСНС)”, призова пред БНР Стефан Янев, лидер на Български възход, бивш служебен премиер и ексминистър на отбраната.

Той настоя в него да не участват Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Бойко Борисов и Мария Габриел. “Ако е имало чужда намеса във вътрешната политика, прокуратурата трябва да се самосезира”, категоричен е Янев.На КСНС ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС да "излъчат свои представители, които да не са участвали в преговорите за съставяне на правителство, посочи той.

Според него записът показа истинската визия за управление на страната, която има носителят на втория проучвателен мандат ПП/ДБ.

"Изказаните тези от Василев и Петков заплашват националната сигурност и граничат с държавна измяна. От записа стана ясно как съдебната власт, МВР, ДАНС, ДАР и ДАТО ще бъдат употребени като инструмент за политическо влияние. От друга страна ГЕРБ не прекратиха участието в бъдещ общ кабинет, въпреки скандалните изказвания и намерения на лидерите на ПП/ДБ ", подчерта Янев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени