FACEBOOK

Пращаме бойни медици в Украйна: Тагарев

"Помощта за Украйна не минава само през боеприпаси и въоръжение, а и по много други начини”, заяви пред Свободна Европа министърът на отбраната Тодор Тагарев. “България е приела да готви т.нар. бойни медици или бойни санитари. Говорим с украинската страна кога и как да започнем изпълнението на този ангажимент, който е също така ценен”, обясни той.

“Още от 2014 г. ние посрещаме тук ранени военнослужещи на рехабилитация. Намерението ни е да продължи този тип помощ", закани се министърът.

Помощта по следващия пакет, който МО готви, нямало да е същата като първата "но са само неща, които са нужни на Украйна и които са извънщатни", стана ясно от думите му.

"Докладваха ми, че някои наши съюзници са били изключително изненадани от това, което сме предоставили на Украйна", обясни Тагарев. "Все още това, което даваме е в срок на годност", увери той.

"Нелогично и неразбираемо", каза Тагарев в коментар за решението на президента Румен Радев да не подкрепи решението България да се присъедини към общата поръчка на боеприпаси за Украйна за над 2 млрд. евро.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени