FACEBOOK

Политическата отговорност е на партиите: Радев

"Кабинетът (Денков-Габриел) съставен е от експерти, но политическата отговорност ще бъде на партиите, които застават зад това правителство”, заяви държавният глава Румен Радев. Той направи коментара си при посещението си в Турция за церемонията по встъпването в длъжност на Реджеп Ердоган за третия му президентски мандат. “Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства", подчерта Радев.

“Турция е най-големият ни търговско-икономически партньор, извън ЕС. В днешната сложна геополитическа обстановка ролята на Анкара нараства ”, каза още президентът.По думите му заедно с Ердоган са успели да постигнат важен напредък в двустранните отношения.

"След посещението ми в Истанбул сключихме споразумение и получаваме достъп до всички турски терминали за втечнен газ, с резервиран капацитет от 1,5 млрд. на годишно, за 13 г. Ние сме единствената страна, която успя да постигне подобно споразумение. Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме", каза още той. "В близките дни трябва да открием разширението на ГКПП Капитан Андреево”, добави президентът. Радев обясни, че предстои подписване на меморандум за втора ЖП линия между Елхово-ГКПП Лесово и Одрин.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени