FACEBOOK

Пеевски се връща, спасява ДПС

Делян Пеевски повежда листата на ДПС в 4 МИР Велико Търново, като дори измества зам.-шефа на движението Йордан Цонев, който е втори, стана ясно след регистрацията в районната избирателна комисия. Не е съвсем ясно защо двамата са титуляри именно в старата столица, но за сметка на това ясно проблясват мотивите за връщането на Пеевски в политиката. Досега той се кандидатираше от Пазарджик и Стара Загора.
На последните два вота ДПС има непрекъснато намаляващи гласове и проценти. Публична тайна е, че особено на последните избори партията имаше проблем с това да събере достатъчно финансиране. Вероятно това трябва да е основната причина за поредното издигане на Пеевски, като номинация.

От ДПС вече обещаха, че кандидат-депутатът им ще участва активно в предизборната кампания. "Той ще се завърне в политиката от духовната и историческа столица", обяви областният представител на ДПС Гюнай Далоолу.

Напомняме, че новината идва броени дни, след като името му се появи в Досиетата Пандора, които разкриха 3 негови недекларирани офшорни компании. В тази връзка Пеевски бе повикан в ДАНС. Веднага след това той обяви пред медиите, че все по-често ще се появява в публичното пространство и ще отговаря на въпроси.

В началото на лятото името на кандидат-депутата от ДПС беше замесен в друг международен скандал, при който САЩ погнаха високопоставени българи за корупция. Щатите наложиха санкции по т. нар. Закон Магнитски срещу шестима българи начело Делян Пеевски с Васил Божков.

Тогава Сараите публично се разграничаваха от бившия си депутат на най-високо ниво. „Пеевски никога не е бил част от ДПС”, заяви самият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ на среща с младежи от Хасково, малко след появата на БГ списъка. „Той никога не е участвал във вземането на политическите решения в партията, защото тя функционира съгласно решенията на своите колективни органи”, подчерта шефът на движението малко преди втория парламентарен вот. „Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения," заяви още Карадайъ тогава, с което се презастрахова.


По всичко личи, че Сараите промениха тактиката си след електоралнияи финасов колапс от последните избори.
„Пеевски е човек с голямо сърце. Неговото име ще бъде не това, което нашите опоненти го изрисуват.Това е нашият Делян. ДПС винаги стои зад него“, категоричен бе Далаоолу, при регистрацията в РИК. По думите му по този начин Пеевски дава ясен знак, че се завръща в политиката.

Егор Глазунов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени