FACEBOOK

Очаквах сблъсък с Борисов: Йотова

„Г-н Герджиков вече става политическа фигура, защото неговата кандидатура си е политическа, зад нея стои партия ГЕРБ”, заяви пред Nova вицепрезидентът Илияна Йотова. „Аз неведнъж съм гостувала в Софийския университет. Смятам, че се разбираме чудесно.Като опонент не го познавам, ще трябва да го чуем с първите му послания, с гледната му точка по различни теми - вътрешни и международни", посочи тя.

Вицепрезидентът  подчерта, че е против разделението „генерал-интелектуалец.”

Относно отказът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се кандидатира, Йотова коментира, че е разочарована.„Очаквах този сблъсък. Четири години като че ли противопоставянето ни вървеше точно по тази линия - генерал и генерал, ако трябва да вляза във вашата стилистика и риторика, но той някак не посмя", отбеляза тя.

„ДПС е политически фактор в България, не подценявам техните избиратели", каза Йотова във връзка с позицията на Сараите на вота за държавен глава.

„Няма напрежение между президентската двойка Радев-Йотова и БСП заради проекта на Кирил Петков и Асен Василев”, каза още вицепрезидентът. Няма нужда от изрично разграничаване от проекта Промяната продължава”, посочи тя. „Радев е честен човек. Ако беше направил партия, щеше да излезе и да призове хората да гласуват за нея”, добави Йотова. Обвиненията, че е „разединител били опорната точка”, смята още вицепрезидентът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени