FACEBOOK

Откриваме 3 пункта за евакуация от Украйна: Петков

“Откриваме 3 пункта, през които ще можем да приемем българите от Украйна”, обяви премиерът Кирил Петков в МС.Поне 300 души вече са изявили желание.

От думите му стана ясно, че транспортният министър Николай Събев организира превоз с автобуси, като се търси вариант и за полет през Полша. “Едновременно с това се обследва възможността да се посрещнат, ако има нужда, и украински граждани на територията на България”, уточни Петков. “Има работна група, която ще има ясен план”, добави министър-председателят.

Той беше категоричен, че европейските лидери ще говорят „в един глас“. „Ние изработваме финален план за всичките елементи на енергийната сигурност, киберсигурността, военновременните запаси и нивата им“, допълни премиерът.

По информация от МВнР продължава подготовката и организацията за безпрепятствено преминаване на българските граждани в съседните на Украйна страни в югозападно направление, като е направена и организацията за разполагане на дипломатически служители от мисиите на България на ГКПП-ата, през които ще бъде осъществена евакуацията. Българските дипломати разполагат с необходимите средства за оказване на консулски услуги на евакуиращите се.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени