FACEBOOK

Оставка на Константинова заради бежанците: ГЕРБ-СДС

“Всички искат оставката на Калина Константинова”, заяви от трибуната на НС депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. Коментарът му е във връзка изказването на вицепремиера по ефективно управление за бежанците от Украйна.

Напомняме, че Константинова заяви чрез видеообръщение в началото на тази седмица, че украинците, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

"Докато дойде нейната оставка, ние, народните представители от ГЕРБ-СДС, искаме г-жа Константинова да продължава да идва тук и да стои на тази трибуна”, допълни Чолаков. Той настоя в Комисията по правата на гражданите да бъде извикан шефът на Агенцията за бежанците, „за да я попитаме, според нея, украинците хора ли са и имат ли права, включително на временна закрила”. Припомняме също, че през 2019г. ГЕРБ-3 даде 10 млн. лв. от парите на данъколпатците именно за въпросните бежански центрове.

Сега украинците се оплакаха, че изпитват дискомфорт в новите условия, които видимо се отличават от хотелите, в които бяха настанени преди това.

“Стоим твърдо зад вицепремиера", заяви шефът на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров, който не оприличи изявлението на Константинова като скандал.

 

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени