FACEBOOK

Няма изискване да даваме оръжие за Украйна: Радев

“Никъде няма документ или изискване, в което задължително да пише, че се дава оръжие за Украйна”, заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с ГЕРБ за съставяне на правителство. В същото време той подчерта, че не е срещнал дори упрек или намек, че страната ни е ненадежден член на НАТО. “България е първата на източния фланг, която успя да създаде организация като рамковата държава”, посочи държавният глава.

"Това, че дълго време е имало пренебрегване към собствения отбранителен капацитет, е друга тема. Изслушайте в парламента директора на Военно разузнаване и само да не изпадаме в концепцията сливи за смет. Никъде няма - давам си старото въоръжение и получавам като подарък ново въоръжение", категоричен бе Радев.

Президентът призова да се подхожда внимателно с исканията. Той подчерта, че няма да допусне намаляване на отбранителния капацитет на България. Радев посочи още, че ще оцени, ако НС вземе решение по ускорение модернизацията на армията.

"Ако имахме самолетите нямаме ги, ако имахме корабите нямаме ги, бойните машини за пехотата, ако имахме новите разузнавателни и безпилотни системи можеше да мислим по друг начин, но в момента нищо от това няма", избори държавният глава.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени