FACEBOOK

Няма да върнем посланика си в РСМ: Външно

“България ще спре общите проекти със Република Северна Македония (РСМ), докато тя не изпълни обещанията си като премахване на езика на омразата и вписване на българите в конституцията”, обяви в НС външният министър Николай Милков. “А посланикът ни Ангел Ангелов ще бъде върнат в Скопие, когато има осъдени за нападенията над български клубове и пребития Християн Пендиков”, добави той. Напомняме, че дипломатът ни в РСМ се прибра у нас в понеделник по нареждане на МВнР. Обявено бе, че той си идва за “консултации” заради зачестилите нападения над българската общност в югозападната ни съседка.

“Декларации имаме много, но бихме искали да видим наказания на хора, които са извършили престъпления от омраза. Нали всички си спомняме случая с подпалвача, който получи условна присъда, а после пееше на митингите и стана национален герой (Ламбе Алабаковски)?”, каза Милков. “Цинично е да се обсъжда “проект за екопътека през Беласица” с РСМ, докато Пендиков лежи в болница”, категоричен бе той.

“За да продължи по европейския си път, РСМ трябва да свърши поетите ангажименти”, каза Милков, в коментар за идеята София да върне ветото над преговорите на Скопие за ЕС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени