FACEBOOK

Нов кабинет в това НС, но без Киро и Асен: ИТН

“Бихме подкрепили кабинет с ясни правила, без Кирил Петков, без Асен Василев”, обяви след консултациите в президентството шефът на пг на ИТН Тошко Йорданов. “Ще положим всички усилия, за да бъде сформирано ново правителство в рамките на текущия парламент, но не на всяка цена”, подчерта той.

Шефът на ПГ на ИТН отново призова президента да разсекрети стенограмата от заседанието на КСНС по македонския въпрос. "На този съвет не се казаха някакви неща, които да застрашат националната сигурност, но в последствие действията доказаха тези лъжи на голяма част от хората, които в момента са се самообявили за политически елит и морал", каза Йорданов.

От своя страна Радев обаче парира предложението, но отбеляза последователната политика на ИТН по отношение С. Македония.  „Добре е да се знае истината, но аз държа всеки един човек в този съвет да може да изкаже свободно своето мнение. Досега съм разсекретил стенограми за КТБ, едва след като изпратих искане до всеки да каже дали е съгласен. Не искам да се компрометира свободата на изразяване при следващите КСНС”, подчерта той.

 

 

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени