FACEBOOK

Над 75% у нас: Кабинетът не се справя с корупцията, инфлацията и външната политика, абсолютно мнозинство за бързи избори и против ново правителство в това НС по данни на Алфа Рисърч

Повече от половината електорат на управляващите партии също не одобрява работата им в коалицията

Между 75% и 76,5% от българите изказват неодобрение за политиката на правителството в трите основни сфери на неговата дейност, които то само си  определи. Напомняме, че повече от 6 месеца, след като се качи на власт на този кабинет му липсва програма: работи в хаос, а ни плаши с хаос.


Точно три-четвърти от гласоподавателите в изследване на близката до Иво Прокопиев, а значи и до Продължаваме промяната агенция Алфа Рисърч, известна с точните си прогнози, не смятат, че екипът на Петков се справя с корупцията. А това е иначе най-одобряваната политика изобщо на  правителството, сочат още данните от националното представително допитване. Тя печели ОК от 23,9% от българите. Което е над три пъти по-малко от неодобряващите 75 на сто.


76% от хората у нас смятат, че правителството не се справя с инфлацията и икономическите предизвикателства. Само 21,5% са на обратното мнение, а това не е дори половината от собствения електорат на управляващите партии – проучването е правено преди ИТН да напусне коалицията.


Още по-лош резултат бележи екипът на Кирил Петков и вицетата Асен Василев и Корнелия Нинова във външната политика. Там одобрението е мизерните 19,6% - т.е. темата Македония е доста важна за хората и те внимателно наблюдават какво се случва по нея и какви лъжи се говорят също по другото основно направление Русия – Украйна.


Фактът, който е истински абсурд, че България има 2 официални външни политики, не се одобрява от огромното мнозинство – 76,5%.
Помолени да напишат оценка по шестобалната система на работата на партиите, управляващите формации до една са в Зоната на изключително ниската оценка Среден (3), което е спад с една единица само за 2 месеца от предишното допитване.
На този фон не е учудващо, че внезапна смърт или кратко управление на този правителствен екип до есента е волята на стабилно абсолютно мнозинство: 56,5% от хората в България според данните на представителното национално проучване на Алфа рисърч.


Парламентът, който постави републикански рекорд по хаос и липса на дейност – само 1 нов закон за 6 месеца, знаейки през цялото време, че 22 акта трябва да бъдат променени само заради Плана за възстановяване, също е нежелан от българите и те не вярват, че може да излъчи нов кабинет.


Абсолютно мнозинство от 53,3 процента от избирателите събира мнението, че нова коалиция в това Народно събрание не е изход от кризата. Превесът над мечтаещите за програмно, експертно или друго правителство тип Беров в този мандат на парламента е значителен. Застъпници на кабинет „дайте да дадем” са 41,6%.


Всички данни бяха огласени в предаването Реферундум на БНТ, а единият от съсобствениците на другата авторитетна агенция за проучване на общественото мнение – Тренд, потвърди факта, че числата, коио.то показват неговите сондажи на практика са същите или са много сходни.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени