FACEBOOK

Съдружник на ковчежника на Таки и Баретата и на зам.-шефка на НС от ГЕРБ взе ПП от ИТН, за да бори мафията: Не е шега!

След като вчера ви представихме първия от „пазарените” по думите на депутата от Продължаваме промяната Атанас Михнев народни представители от Има такъв народ – нереализирания вътрешен министър в проекто-кабинета на Слави Николай Радулов с неговата 23-годишна вярна служба за ДС, днес на вашето внимание вадим още едно от „асата”, които премиерът Кирил Петков обяви за най-честните, най-свободните и най-достойните хора в България. Той също е нереализиран министър, но правосъден, от проектокабинета на Слави миналото лято. Казва се Иво Атанасов и има удивителна съдба – съдружник е и участва в управлението на фирми с депутатката и заместник-шеф на пореден парламент от ГЕРБ Росица Кирова, даже е шеф на нейния предизборен щаб, но по-интересното е, че има същото партньорство и с брата на видинската Мата Хари – Константин. Освен съсед по жилище, той е и финансист на актуалния бос на ВИС Таки, а според държавата е член номер 1 на Организираната престъпна група на Златко Баретата. Ето такива борци с мафията, задкулисието и за европейското ни натовско бъдеще „пазари” Промяната, а в следващия брой обещава очерк за още един от Бандата на Петимата Пазарени - колектор. Сега напомняме разследване на 19 минути:

„Поради големия интерес към историята, която ви разказахме за Росица Любенова Кирова – новата стара звезда, трансферирана от НДСВ в ГЕРБ, оттам при Слави, а после обратно в ГЕРБ за тези избори, предлагаме и продължение. Това е дамата, която в опозиция спечели 1,5 млн. от еврофондове и сключи като общински съветник договор с местното ВиК с неизвестна стойност – единствен в света, за фирмата си Дунавски дрежажен флот.

Съдружник в тази (в борда е депутатът, „пазарен” от ПП Иво Атанасов) и други нейни фирми според регистъра е брат й Константин Любенов Върбанов. Кой е той ще научите съвсем след малко, а за тийзър само ще ви опишем, че уж радетели за благото на Видин, двамата притежават феноменална къща, недалеч от премиерската вила в Бояна, но значително по-голяма от резиденцията на министър – председателя. Посещавали обекта разказаха лично пред 19 минути, че къщата на видинчани в полите на Витоша е толкова голяма, че на отделните етажи има таблети с планове, по които човек да се ориентира и да не се изгуби. Обиколката на двореца трае 40 минути. Размахът е такъв, че първият от етажите е само слугински и сервизен. След падането на семейното Бентли от мост, фамилията се движи със скромно Порше Панамера.


Като във всяка кримка, и в тази история лайтмотивът е: Следете парите!
Първоначалното натрупване на капитала за фамилията са времената на югоембаргото, когато граничният със Сърбия областен град не е беден, както през последните 10 години. Напротив, там се въртят страшни пари от трансфера на горива, други стоки, а вероятно оръжие и разни субстанции – всичко за фронта, всичко за победата.


В онези години братът на сегашната политичка и неин съдружник Коци, както местните викат на Константин Любенов Върбанов се очертава като лидер на ВИС в района. После се утвърждава под крилото на единия от сивите
 кардинали на групировката Таки, който макар от години да живее в братски Дубай, контролира немалко бизнеси у нас, например в пътното строителство и в почистването на големите градове, за който сме писали много – прочетете на 19min.bg и се ориентирайте кой – кой е (б.р. адвокат на този човек става бившия съдия Иво Атанасов – нали следите мисълта на премиера Петков за честните хора, напуснали ИТН, които се борят за съдебна реформа).
През 2008 г. онова, което изглежда като видински легенди и митове намира изразчерно на бяло в доклад на прокуратурата, която привлича Константин Любенов Върбанов като първи обвиняем по Организираната престъпна група на боса Златомир Иванов – Баретата, действала по 3 члена от наказателния кодекс. Тогава той остава на свобода под гаранция.


Борческата фамилия гръмва нов фойерверк, когато по изборите през 2015 г. лично Росица Любенова Кирова е заснета да бие жена от екипа на влиятелния американски всекидневник Уолстрийт Джърнъл, дошъл да прави разследване за купуването на гласове във Видин. Екшънът, увековечен от камерите на ресторант Бонония, разиграл се между местни мутри под диригентството на бизнесдамата и гостуващите журналисти, не пречи на Кирова да се класира втора на вота и да оглави опозицията във видинския парламент, докато получава еврофондове и сключва договори с местното ВиК за сериозни суми. Както не й пречеше лятото да бъде на протестите срещу Борисов, а есента и зимата да се качи на джипа му и да се пробва за негов кандидат на изборите”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени