FACEBOOK

1,44 млн. лв. еврофондове за Росица Кирова и отделно договори с ВиК, съдружничката й е партньорка на Гинка от ЧЕЗ (ДОКУМЕНТИ)

По почина на властелина на екостикерите – депутата от БСП Петър Кънев, който обяснява пред свои и пред чужди, че е в политиката, за да пази бизнеса си, върви и новата политическа звезда от Видин Росица Кирова, която от координатор на Слави влезе в джипката на премиера и се очаква да поведе партията на властта в региона. Както печатницата на Кънев бе съфинансирана по европроект за над 2 млн. лв. на подконтролното му Министерство на икономиката, за да купи машината, с която ще ни печата 6 млн. незаконни екостикера по 20 лв. парчето за 3,7 млн. превозни средства в България и така всяка година, дамата, която от години се води лидер на опозицията в северния областен център  е усвоила чрез фирмата си европроект от същата програма на Министерството на икономиката и още един на обща стойност 1 416 809 лв., сочи регистърът. Това е нейната фирма Дунавски дренажен флот.

Също като лидер на видинската опозиция, та и общински съветник, за да бъде конфликтът на интереси пълен, фирмата, представлявана, управлявана и притежавана от Росица Любенова Кирова сключва договор с ВиК – дружеството на областния център. Това е вероятно единственият договор в света, чиято стойност не е уточнена дори в специалната рубриката „Цени” в контракта. Което го прави и достоен за щателно разследване от многото органи, свързани с предотвратяването и разкриването на корупцията.

ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!

Дамата, която явно умело използва политиката, за да върви бизнесът й – и той направо тича, е усвоила и още 19 600 лв. чрез фирмата си Гама Комерс.
Но най-много нашумя друго дружество на Росица Кирова. То се нарича Интер Солар 12 и в него тя е съдружничка с Екатерина Илиева Марчокова – Стоянова. Това е не просто партньорката в Солар Грийн Енерджи на Гинка Върбакова, но беше и нейна говорителка след първоначалното медийно фиаско на кандидатката за закупуване на най-голямото енерго в България – ЧЕЗ , фамозната Гинка Върбакова. Никой не е забравен и нищо не е забравено.
Това пък бе разкрито от водещия разследващ журналист Атанас Чобанов, който написа: „Дамата от джипката на Борисов - Росица Кирова, е съдружник с бившата собственичка на Инерком ЕООД Екатерина Марчокова - Стоянова, говорителката на Гинка Върбакова. Това разкрива търсачката за свързани лица на БРРД”.

Всеки може да види регистъра и да се убеди на неговия сайт bird.bg.

Накрая идва и най-забавното. Преди да стане лидер на опозицията във Видин с подкрепата от Движение 21, ВМРО, Екогласност и гражданско движение, а след това да отиде при Слави Трифонов като областен координатор, Росица Кирова е избрана за общински съветник като №2 в листата на .... ГЕРБ, както виждате на документа за избор на представителите в градския парламент преди 10 г.  

Следва продължение...

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени