FACEBOOK

НС отряза ПП за нов бюджет за 2023 г.

След повече от 4 часа дебати и спорове депутатите отхвърлиха декларацията на Продължаваме Промяната (ПП) за внасянето на Законопроект за държавния бюджет за 2023 г. от МС. Това стана с 127 гласа "против" от стра на ГЕРБ, ДПС, Възраждане и Български възход, макар че партията на Костадин Костадинов първоначално подкрепи идеята точката да бъде включена в дневния ред. “За” гласуваха единствено от Промяната, Демократична България (ДБ) и БСП, а  1 от Сараите се въздържа.

Преди гласуването обаче депутатите си размениха множество аргументи "за" и "против" внасяне на нов бюджет от служебното правителство, както и редица нападки помежду си.

Напомняме, че служебното правителство на Гълъб Донев внесе единствено законопроекти, с които се удължава действието и през следващата година на действащите към момента закони за държавния бюджет, за държавното обществено осигуряване и за здравната каса. Те бяха приети на първо четене в пленарната зала във вторник. Още тогава от ПП и ДБ настояха кабинетът да внесе нов бюджет.

БСП заявиха, че ще подкрепят удължаването на стария, за да могат да направят свои предложения между първо и второ четене, като веднага след товеа се отмениха и посочиха, че ако декларацията на ПП бъде гласувана, ще я подкрепят.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени