FACEBOOK

Бюджет до края на ноември, зависи от НС: МС

“Възможно е да има бюджет до края на ноември, всичко зависи от депутатите”, заяви пред Nova говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. “Tакъв, какъвто го иска НС, защото това е  е инструмент не на правителството, а на парламента”, подчерта той.

Кутев обясни, че всичко е възможно, ако партиите се съберат на масата и направят правителство. "Стане ли това след една седмица ще има и бюджет. Партиите прехвърлят това на служебното правителство, а през цялото време ни обясняваха, че трябва да проведем избори и да си ходим",  посочи той.

„Ако ГЕРБ могат да направят правителство, защо ще го правят с третия мандат? Това важи и за Промяната с втория“, коментира говорителят на служебния кабинет. „Нямам предпочитание с кой мандат ще се направи правителство, важното е да стане“, каза той.

„Стискам палци с две ръце да има правителство. Изморен съм вече. Трябваше да сме напуснали МС преди две седмици. Ние си свършихме работата – направихме избори и извадихме България от няколко кризи. Сега е ред на редовното“, заключи Кутев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени