FACEBOOK

Без мнозинство няма и бюджет: Сараите

Служебният кабинет веднага да внесе проектобюджет за 2023 г., настояха в декларация до НС от ПГ на Продължаваме промяната (ПП).


Депутатът от формацията Искрен Арабаджиев напомни, че има 3 подготвени сметки от МФ, срокът е изтекъл октомври. За тях "е възможно да се работи с удължен бюджет, но не е правилно, тъй като кризите вземат различна посока всеки месец и се изискват адекватни мерки".


Според Томислав Дончев от ГЕРБ подходът на служебното правителство за удължаване на сегашния бюджет „вероятно е най-безопасният вариант“. Според него в противен случай има риск да се гласува Бюджет 2023 г. в режим на предизборна кампания и да се превърне в триумф на политическата безотговорност и институционално купуване на гласове с парите на българите.


Дончев призова партиите, които предлагат разходи, да кажат откъде ще дойдат нужните средства.
Той подчерта, че бюджетът е редно да бъде предложен от правителство, което има хоризонт и политики. Думите му намериха отражение и в позицията на Сараите.


Депутатът от ДПС Петър Чобанов пък заяви пред журналисти в кулоарите на НС, че “без да има едно ясно политическо мнозинство, което да носи отговорност за действията си, няма как да се случат и нещата с бюджета”. Иначе от движението биха искали да бъдат част от такова мнозинство и да имат водеща роля в него.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени