FACEBOOK

Министър Кралев: Ще продължим да строим зали, стадиони, физкултурни салони

"За мен бе чест за пореден път да съм част от церемонията „Спортист на годината”, на която се събрахме да засвидетелстваме уважението си към най-достойните сред най-достойните български мъже и жени, младежи и девойки, които се бориха и защитаваха достойно честта и цветовете на България по международните спортни форуми. Благодаря Ви от сърце, благодаря Ви от името на всички българи за това, което правите за нашата държава", написа министър Красен Кралев на профила си във Фейсбук.

"Радващо е, че тази година във всички анкети и класации място намират много млади състезатели под 20 години. Има една много мощна вълна от млади и талантливи спортисти и аз съм убеден, че през следващите години те ще ни радват много. Благодаря на всички тези, които ги забелязаха, почетоха и отбелязаха в тези годишни класации, които за един спортист са много важни.

Много е говорено за ролята на държавата в спорта. Ние знаем нашата задача. И трите правителства на г-н Борисов инвестираха над 350 милиона лева в спортна инфраструктура. Ще продължим да строим зали, стадиони, физкултурни салони. Много малко обаче се е говорило за ролята на семейството в изграждането на истинските шампиони. Затова благодаря от името на всички спортисти, на цялото спортно семейство на организаторите, че надминаха всички събития за „Спортист на годината“, като поканиха именно родителите на нашите успели спортисти да ги наградят. Това е много специален момент за двете страни.

Благодаря на всеки един родител, който е избрал спорта да бъде част от живота на неговото дете. Бъдете сигурни, че децата Ви един ден ще бъдат благодарни за това. Благодаря на всички, които всеки ден водят децата си на тренировки, изчакват ги, връщат ги обратно вкъщи и им подготвят екипите за следващото занимание. Бъдете сигурни, че те ще станат достойни българи, няма да Ви посрамят и ще се гордеете с тях.

Огромно уважение и към треньорите. Зад всеки един успех на нашите легендарни спортисти стои денонощият труд на най-близкия човек до тях – треньорът. Искам да изкажа своята огромна благодарност и на тези, които са изиграли най-голяма роля за откриването на всеки един от българските таланти - учителите по физическо образование, които въпреки проблемите се трудят неуморно и не са загубили вяра в спорта. Те знаят какво огромно значение имат за възпитанието на нашите деца, за изграждането на здрава нация часовете по физически образование.

На всички български спортисти искам да пожелая да бъдат живи и здрави и да нямат контузии. Аз знам, че те са талантливи, треньорите им са добри и ако са здрави, ще имаме още по-големи успехи.

Весели коледни празници на всички и Бог да пази България!", пожела министър Кралев/

Треньор на годината 2017 – Весела Димитрова худ.гимнастика

Отбор на годината 2017 – ансамбъл по художествена гимнастика
Спортист с увреждания №1 за 2017– Ружди Ружди (лека атлетика)

Спортист на годината 2017:
1. Григор Димитров (тенис)
2. Радослав Янков (сноуборд)
3. Невяна Владинова (художествена гимнастика)
4. Антъни Иванов (плуване)
5. Даниел Асенов (бокс)
6. Александър Везенков (баскетбол)
7. Владимир Илиев (биатлон)
8. Боян Петров (алпинизъм)
9. Владимир Далаклиев (таекуондо)
10. Тихомир Иванов (лека атлетика)

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени