FACEBOOK

Откриха обновени зали и басейн, възстановяват пързалката до ст.В.Левски

След години пустеене, последвало трагедията в Индиго преди 16 г., отново ще има ледена пързалка до националния стадион Васил Левски. За това са се споразумели Столичната община и Министерството на спорта, което пое за стопанисване терена и ще го преобрази. Досега към мястото имаше апетити от турския холдинг с катарски пари Гаранти коза, но неговите проекти в България напоследък не се движат добре, както сочи и примерът с небостъргачите в Младост, които отдавна планира, но все не може да вдигне.

След основен ремонт вече са отворени реновираните зали и плувният басейн на спортен комплекс Академика 4 км. „Благодаря на министър Красен Кралев и министерството на спорта за възможността и жители от район Слатина да спортуват в залата. Плувният басейн е с дължина 25 метра и се използва основно от студентите от Софийския университет Св. Кл. Охридски, УНСС, УАСГ, Медицинския университети, детски плувен клуб Феникс, учениците на държавното спортно училище Ген. Владимир Стойчев, клуба по плувни спортове ЦСКА, детския клуб Викос и плувен клуб Академик. Многофункционалната основна зала е ремонтирана и с нова настилка. Залата се използва основно от юношите на волейболния Левски, волейболното училище на Владимир Николов и детските баскетболни клубове Олимпия Баскет и Торнадо Баскетбол.

По-малката зала също е ремонтира и с условия за тренировки по волейбол, баскетбол, бойни изкуства и др. Комплексът разполага и с футболно игрище с осветление, реконструирано през 2012 г. Столичната община, от своя страна, продължава инвестициите в спортна инфраструктура. Тази година започнахме изграждането на физкултурния салон към 149 СОУ Иван Хаджийски в район Овча купел. През последните 8 години построихме 70 физкултурни салона в детски градини и 14 басейна и 10 спортни зали”, коментира присъствалата на откриването, заедно със спортния министър Кралев, кмет на София Йорданка Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени