FACEBOOK

Логичният изход е оставка и избори: Янев

Бившият служебен премиер учреди партията си Български възход

“Логичният изход е оставка на правителството и избори",  заяви пред БНР бившият служебен премиер и ексминистър на отбраната Стефан Янев, който в неделя учреди партията си Български възход. Той предположи, че управлението на обществените средства и темата С. Македония са в основата на последните събития. "Логично е да не тежи тезата, че с цената на всичко трябва да се спасява нещо, което досега не дава ясен резултат”, посочи Янев за бъдещето на кабинета.

"Ако това е борба с корупцията - да я търсиш в собствената си коалиция, нещата са неприятни. Хората не очакваха този тип развитие. Вместо да има разрешаване на кризи, се създават нови”, каза бившият служебен премиер.

“Между партиите и обществото зее пропаст, целта на Български възход е да я запълним”, подчерта Янев. “Национален консерватизъм е посоката, в която ще вървим”,  посочи той.

"Няма да имаме червени линии. Ако избирателите решат да влезем в бъдещ парламент, ще бъдем отворени към всички партии", каза Янев. Напомняме, че той обяви, че ще създаде своя формация, след като беше отстранен от кабинета Петков.

Същевременно стана ясно, че съоснователката на партията Ралица Симеонова обяви, че напуска проекта в деня на неговото учредително събрание.

 

 

 

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени