FACEBOOK

Коалицията се управлява през мобилните телефони: Янев

“Управляващата коалиция се управлява през мобилните телефони”, заяви пред БНР бившият служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев. Той подчерта, че в механизмите за взаимодействие не работят.

Според него изгонването на посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова е прекалено крайна мярка. "Никой посланик няма право да се меси във вътрешните работи на една държава. Въпросът е на преценка дали с изказвания и с действия посланикът се намесва във вътрешните работи, или това е емоционална оценка на някого. В случая говорим за една емоционалност в поведението и фриволност на съответния вицепремиер (Асен Василев), който е казал това. Тази комбинация на емоционалност и фриволност не е никак добре в поведението на държавник", коментира Янев. Той прогнозира, че след евентуално изгонване на дипломата двустранните отношения между България и Русия значително ще се влошат.

"За позицията на премиера Кирил Петков за РСМ показва непознаване на проблема - непознаване на историческата част и неразбиране на перспективата, която стои оттук нататък. Бързането е под външно въздействие, което не е в националния ни интерес", коментира още бившият служебен премиер.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени