FACEBOOK

Липсват изчисления за мерките: ИТН

“Липсват достатъчно изчисления за мерките, които правителството предложи за справяне с инфлацията”, заяви пред журналисти депутатът от Има ИТН и шеф на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански.

“ИТН е съгласна с голяма част от тях. Смятаме, че може би ще работят. Въпросът е, че трябваше да имаме изчисления. Ако трябва да кажем точно, нито имахме анализ за това какви ще бъдат приходите от газ, електричество, от всички онези стоки, нито какъв ще бъде размерът на ДДС, на акцизите. Това трябваше да бъде предварително направено”, категоричен бе Каримански.

“Имам резерви към някои от мерките. Например не е ясно как тютюневите изделия ще бъдат облагани с по-висок акциз. Схемата не е ясна и не мога да кажа дали това, което възнамерява да направи МФ ще е достатъчно прецизна схема, за да допринесе във фиска такъв резултат, какъвто бихме искали”, подчерта той.

“Не видяхме изчисленията на НОИ, очаквах да ги видя, но нямаше такива”, отговори Каримански а въпрос откъде ще дойдат тези 5 млрд. лв. за преизчисление на пенсиите, които соцминистърът Георги Гьоков обяви по-рано.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени