FACEBOOK

Корнелия продаваше оръжия, а сега прави на гълъб на мира: Мая

„Тъжните сцени, които наблюдаваме с млади момчета, призовани на фронта, утре може да случат и с нашите синове“, алармира пред bTV лидерът на Изправисе БГ Мая Манолова.Тя определи ескалацията на войната в Украйна, като разломен момент в дните до изборите. Тя призова избирателите да спрат партиите, които са готови да въвлекат България във война.

Манолова подчерта, че Изправи се България стоят категорично зад мира и прекратяване на огъня и за провеждане на мирни преговори.

„Преди избори сме свидетели как тези, които продаваха оръжие, се превръщат в гълъби на мира – няма как до вчера да си въоръжавал едната страна в конфликта и сега да твърдиш, че подкрепяш мира“, коментира Манолова действията на лидера на БСП Корнелия Нинова. Въвличането във война бе осъдено, както като политически и икономически акт, то така и с призивите за война до победен край. ”Това нахъсано военно говорене е изключително опасно“, допълни тя и подчерта, че “Европа се намира на ръба на катастрофа” и последиците биха били необратими.

По думите на Манолова са необходими целенасочени усилия за водене на преговори между Украйна и Руси. Тя допълни, че след като двете страни можаха да се разберат за зърното, след като се разбират за транзита на руски газ за Европа, то са необходими усилия за провеждане на такива преговори.

 

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени