FACEBOOK

Корнелия е 5-а в „лидерския” 25 МИР- София с по-нисък от средния за партията резултат

Още едно място надолу на поредни избори се срина Корнелия Нинова и като водач на листа в т.нар. „лидерски” 25-и Многомандатен избирателен район. Навремето тя беше втора след Бойко Борисов, после слезе до трета, оттам – на четвърта позиция последния път, а в неделя финишира пета.

Председателката на НС на БСП успя да вземе едва 8,43 на сто от вота, което е с около процент по-малко от средния резултат за страната на нейната собствена партия – т.е. провалът е сензационен.

Огромният район, където е най-големият жк в страната Люлин и още куп „спални” и който се води „работнически”, сиреч ляв по идея, събра едва 11 734 гласа за нея.

В другия, воден от Нинова район – Благоевградски – първият, който я прати в парламента през 2009 г.,тя взе 10,65 на сто от гласовете или 12 080 вота. ГЕРБ печели троен на нейния резултат – 30,73, ДПС прави почти двоен – 18, 71 на сто, а Промяната – 15,67%. За отбелязване е, че в областта БСП все пак има кметове.

Сред тях е заместникът на Нинова Москов в Гоце Делчев, а също градоначалниците в Банско, Кресна. На този фон 10,65% е вот на недоверие и за тях и не подсказва особени шансове за местните избори само след година.

Наталия Каменова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени