FACEBOOK

Комплекс с басейни с минерална вода ще бъде изграден в столичния парк Възраждане

Изграждането на плувен комплекс с 3 открити и един закрит басейн с минерална вода и пързалки в парк "Възраждане" ще започне общинското дружество "Софийски имоти". Проектът е за 9.5 млн. лева, общата площ на комплекса ще е над 6 хил. кв. метра. Предвидено е да може да се посещава от над 500 души, от които 60% да са деца - по тази причина ще има плитък бебешки басейн, а други два ще са с подходящи за целта размери.

Облагородяването на парк "Възраждане" е проект на "Софийски имоти", като през 2016 г. бяха открити 52 дка, които бяха реновирани с 4.8 млн. лева - изцяло пари на дружеството. През миналата година бившият директор на дружеството Анастас Тодоров каза, че проектът за оставащите 25 дка е амбициозен и ще струва 4.5 млн. лева, като тези пари бяха заложени в бизнес плана на дружеството.

Комплекс с басейни с минерална вода ще бъде изграден в столичния парк "Възраждане"

Сега проектът ще бъде завършен с облагородяването на останалата част от парка. За целта ще са нужни 9 млн. лева – 4 млн. лева средства на "Софийски имоти" и 5.5 млн. лева от програма "Джесика". При представянето на проекта днес кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че желанието й е, след като бъде завършен комплексът, да продължи да се управлява от "Софийски имоти", като изказа увереност, че то ще има капацитета за това.

Преди да започне строителството, трябва да се проведе обществената поръчка за избор на изпълнител, така че Фандъкова смята, че ще е реалистично комплексът да бъде готов в края на 2019 г.

В комплекса ще има три басейна на открито, от които един ще бъде специално за бебета. Към тях ще има и три водни пързалки, една от които ще бъде с 3 успоредни улея. Ще има и ниска 3-етажна сграда - за административното управление на комплекса и заведение за хранене на втория етаж.

Под сградата ще бъде разположена и СПА зона със закрит басейн с размери 25 на 15 м и 6 коридора. По думите на Димитър Шивачев, изпълнителен директор на "Софийски имоти", ще бъде възможно той да се използва и за тренировки на плувци.

Източник: Dnevnik.bg
Снимка: Столична община


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени