FACEBOOK

Киев получава от България 16 изтребителя МиГ-29 и 14 самолета Су-25: Украинските ВМС

Три страни от НАТО ще доставят над 70 военни самолета за Киев, съобщиха представители на украинската армия във вторник сутринта, предаде RT.

Според изявление, публикувано във Facebook, Полша, България и Словакия ще предоставят над 70 самолета МиГ-29 и СУ-25, които могат да бъдат базирани на полски летища.

България ще предостави шестнадесет самолета МиГ-29 и 14 самолета СУ-25. Полша ще изпрати 28 бойни самолета МиГ-29, а Словакия може да достави 12 самолета МиГ-29, заявиха официалните лица.

"Нашите партньори ни дадоха МиГ-29 и СУ-25! Ако е необходимо, те могат да бъдат базирани на полски летища, от които украинските пилоти могат да изпълняват бойни задачи", се казва в изявлението, което също така подсказва, че скоро ще има още "Призраци на Киев".

"Призракът от Киев" се превърна в медийна легенда след съобщенията, че украински пилот "успял сам да свали 6 руски изтребителя" Скоро обаче се оказа, че кадрите, показващи "Призрака", са клип от "Digital Combat Simulator", пише RT.

Миналия четвъртък Путин взе решение да започне военна офанзива срещу Украйна, заявявайки, че е необходимо да се "демилитаризира" Украйна, за да се защитят Донецката и Луганската народна република и руските интереси в областта на сигурността. Повечето западни държави осъдиха нападението и наложиха строги санкции на Москва и руските служители.

По-късно от МО съобщиха, че Министерството на отбраната не е обсъждан въпрос за предоставяне на бойни самолети на Украйна, предаде БТА.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени