FACEBOOK

Като разкажа всички данни, ще има много срам за членовете на ВСС: Гешев

"Като разкажа всички данни по сигналите срещу мен, ще има много срам за членовете на Висшия съдебен съвет“ – това каза главният прокурор Иван Гешев по време на заседанието.

Той обяви, че ще го направи в „името на нашите деца“ и, за да може „съдебната система да се изчисти от политическо влияние“.

„Всичко това ще бъде полезно за съдебната власт и за българските граждани“, допълни той.

По думите му тъй като е „полицай, прокурор и следовател“, може да докаже всичко казано със способи по НПК.
Гешев обяви, че е призован в понеделник в Софийската градска прокуратура по проверка за търговия с влияние.

От думите му стана ясно, че проверката е във връзка с негови изявления от този понеделник.

Главният прокурор заяви, че информацията не е следствена тайна, защото е образувана проверка само по Закона за съдебната власт - т.нар. предварителна проверка. Но дори и така, Гешев няма как да знае за какво точно е проверката срещу него.

Попитан от члена на съвета Атанаска Дишева дали е подслушвал свои колеги магистрати, каквито данни изнесе Сарафов в сигнала си.

"Не съм нарушил Конституциите и законите на страната. И мога да го докажа. Ще го докажа в съответни процедури, дали в проверка, в досъдебно производство. Моята работа е да защитя Конституцията и сигурността на българските граждани", заяви Гешев.Атанаска Дишева поиска да се направи специално заседание на пленума, на което да бъдат изслушани всички лица от сигнала, включително и Гешев.

"Няма следствена тайна, има проверки по реда на съдебния закон, не се притеснявам, но държа да го кажа на съответните компетентни органи. Призован съм да предоставя документи, факти и доказателства, и съответните обяснения", каза Гешев. Имам желание да заявя всичко и ще го заявя, каза още главният прокурор.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени