FACEBOOK

Кандидатът за ЧЕЗ с 31% скок на приходите

Еврохолд, който е кандидатът за българската група дружества на ЧЕЗ, показва изключителен ръст от 31% на приходите си за първите 6 месеца на годината, като те достигат 786,5 млн.лв. С 4% скача и оперативната печалба - до 20, 1 млн.лв. Ръстът при активите е до 1,5 млрд.лв., което е 5 на сто повече от миналата година. Така Еврохолд е една от водещите независими финансови групи в цяла Източна Европа.

Приходите му от застрахователна дейност бележат рекорден ръст от 43% до 657 млн.лв. В България скокът е дори още по-забележителен: 47 на сто. В Украйна обаче достига невероятните 75%, в Грузия е35%, в Северна Македония е 29 на сто, а в Русия е отчетливите на фона на икономическата картина там 11%. 25 на сто е ръстът на печалбата на лизинговите дружества на Еврохолд.

"Добрите резултати ни дават още по-стабилна основа за разширяване на бизнеса", коментира Кирил Бошов, който е председател на борда на холдинга. В тази връзка, оттам съобщават, че вече са внесени документите в Комисията за защита на конкуренцията във връзка с придобиването на българските дружества от групата на ЧЕЗ.

Договорът за това между двете компании е от 20 юни т.г. Търгуваният на фондовите борси във Варшава и София холдинг ще финансира сделката с подкрепата на първокласните институции Дойчебанк и Номура.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени