FACEBOOK

Кабинетът възстановява държавата: Радев

„Картината на кораба Вера Су е олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента”, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, преди участието си в Годишната среща на бизнеса с правителството. „Спрямо тази ситуация служебното правителство направи това, което прави изобщо с държавата - да се опита по някакъв начин да сложи нещата в ред, за да заработи държавата”, подчерта той.

Държавният глава посочи, че кабинетът е действал в ситуация на липса на техническа, нормативна, организационна готовност от страна на държавата за спасяване по море. „Всички тези органи, изграждани с годините от предишните управляващи, с хора, назначени от тях, не бяха нито подготвени, нито организирани, нито имаше техника", напомни Радев.

Президентът приветства и усилията на кабинета и министъра на здравеопазването за справяне с разпространението на коронавируса, въпреки „нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазване".

В отговор на въпрос за издигнатия от ДПС кандидат-президент държавният глава посочи, че с този ход г-н Карадайъ е отправил „послание към своите избиратели, към членовете на своята партия и в опит максимално да ги мобилизира". „Мисля, че кампанията ще бъде нормална, ако избегнем войната с компроматите", посочи Радев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени