FACEBOOK

И световният Икономист описа родния апартаментгейт

Световното списание Икономист пусна размазваща бг властта статия, в която описва апартаментните скандали у нас. „Малцина българи, които минават покрай новата луксозна сграда Летера в София могат да прочетат текстовете на фасадата й. Те са на глаголица...

Цветан Цветанов, собственикът на пентхауса (мезонета) на върха може би би желал да бе избрал по-тайно място. В края на март втората най-властна фигура в управляващата партия ГЕРБ се оказа придобил своя апартамент в сложна размяна за около 250 000 евро, вероятно четвърт от реалната му цена. Той отрича да е сторил нещо лошо, но подаде оставка като парламентарен лидер на ГЕРБ. И още е председател на партийния изборен комитет”.

Така започва обширният материал, който обявява, че апартаментният скандал е допринесъл за свалянето на рейтинга на управляващата партия у нас и е разнесъл силен корупционен мирис около властта.

В него поименно е спомената и Полина Паунова от Свободна Европа, която направи разкритието, заедно с Антикорупционния комитет. За протокола, Поли получи годишната награда за разследваща журналистика на името на Радостина Константинова на специална церемония късно в понеделник вечер.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени