FACEBOOK

Прокуратурата не ще да разследва рекордьора в Апартаментгейт

Прокуратурата упорито нехае за сигналите срещу зам.-председателя на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Антон Славчев за имотните му сделки, за които 19’ първи писа. Въпросните имоти бият всички рекорди по цена за квадратен метър. Заместникът на Пламен Георгиев се оказа собственик на огромна тераса с квадратура 244 кв. м и на апартамент с обикновени размери - 63 кв. м, но с необикновена цена - 18 639 лв., или 151.27 евро за квадрат. Имотите са закупени през 2010-2011 г. в чисто нова сграда в софийския квартал Хиподрума.

Според имотната декларация на Антон Славчев той е единият от тримата собственици на остъклената тераса с площ на игрище. Другите са жената, с която живее - Зорница Тодорова, и брат му Светослав Славчев. Излаз към терасата, обрамчваща първия етаж на луксозната сграда на ул. Нишава, имат само три апартамента и те също са собственост на двамата братя и на спътницата на Антон Славчев. За отбелязване е, че Славчев е купил жилището от 63 кв. м за 18 639 лв. (според декларацията му), а брат му Светослав по същото време е взел в същата сграда ателие с площ 80 кв. м за близо 100 000 лв.

Тези обстоятелства обаче не представляват интерес за прокуратурата, въпреки че е сигнализирана, пише Сега. Гражданското сдружение Боец подаде сигнал преди повече от седмица, но държавното обвинение все още не се е задействало. Това може би се дължи на факта, че именно Славчев трябва да провери своя шеф Пламен Георгиев заради придобивката, с която се прочу - тераса от 186 кв. м със сауна, барбекю, душ и зимна градина, за която Георгиев и до днес твърди, че е обща част, въпреки че е вписана в нотариалния му акт. Председателят на антикорупционната комисия излезе в отпуск, докато завърши проверката на прокуратурата.

Боец беше сдружението, по чийто сигнал ВКП започна проверка срещу зам.-председателя на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Поводът беше разследване на Свободна Европа, което разкри, че вторият човек в ГЕРБ се е сдобил с луксозен апартамент с личен асансьор в кооперация Летера в квартал Изток.

Проверки се извършват и на други замесени в Апартаментгейт - шефа на следствието Борислав Сарафов заради имоти на сина му, бившия министър на правосъдието Цецка Цачева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов. Под ударите на прокуратурата попадна и председателят на ВКС Лозан Панов. Единственият, който все още се измъква сух от скандала, е Антон Славчев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени